Linda Nochlin

Linda Nochlin
PAYLAŞ
Hakkında

Linda Nochlin, Brooklyn, New York’ta doğdu, Ethical Culture School ile Midwood High School’da okudu. 1951’de Vassar College'in Felsefe bölümünden mezun oldu, 1952’de Columbia Üniversitesi’nde 17. yüzyıl İngiliz Edebiyatı üzerine yüksek lisans yaptı ve 1952’de Vassar’da sanat tarihi öğretmek için davet aldı. Ardından New York Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde sanat tarihi doktorası yaparak eğitimine devam etti. Doktora tezi Gustave Courbet üzerineydi, ve bu ilgisi sonraki yıllarda da devam etti: 1988’de Brooklyn Müzesi’nde açılan “Courbet Reconsidered” sergisinin eşküratörlerinden biri oldu. Özel ilgi alanı olan 19. yüzyıl sanatı üzerine, aralarında “Realism” adlı kitap ve Courbet, Manet ve Degas gibi sanatçılar üzerine pek çok makalenin de olduğu çok sayıda yayın yaptı.

Feminist sanat tarihi üzerine çalışmalar yayımlamaya 1971’de, bu alandaki ilk çalışma kabul edilen “Neden Hiç Büyük Kadın Sanatçı Çıkmadı?” adlı makaleyle başladı. "Kadınlar, Sanat ve İktidar" başlıklı kitabı, Nochlin'in yaklaşık 20 yıla dayanan bir araştırma ve yorumlama sürecini bir araya getiriyor. 

Makalelerinin yanı sıra Profesör Nochlin, Vassar College’da uzun yıllar Mary Conover Mellon Profesörü olarak görev yaptı, Columbia, Stanford, Williams ve Hunter College’da dersler verdi, Graduate Center of the City University of New York’ta sanat tarihi profesörü olarak çalıştı. Ülkesi ABD’de ve Fransa’da önemli kolejlerde, üniversitelerde ve müzelerde dersler verdi. Mimarlık tarihçisi Richard Pommer ile evliliğinden Jessica Nochlin Trotta ve Daisy Pommer adlı iki kızı ve bir torunu oldu. Linda Nochlin, 29 Ekim 2017’de New York’ta hayatını kaybetti.