Anya von Bremzen

Anya von Bremzen
PAYLAŞ
Hakkında

Anya von Bremzen Moskova’da büyüdü, orada piyano çaldı, okulunda karaborsa Juicy Fruit çikleti sattı ve Sovyet filmlerinde oynadı. Amerika’da Juilliard Müzik Okulu’nda mastır derecesini tamamladı; sonra, kendini kuşağının en başarılı yemek yazarlarından biri olarak kabul ettirdi. Üç James Beard ödülü kazandı, Travel+Leisure dergisinde editörlük yaptı ve büyük takdir gören beş yemek kitabı yazdı. Kitaplarından bazıları: “New Spanish Table. The Greatest Dishes: Around the World in 80 Recipes ve Please to the Table: The Russian Cookbook” (John Welchman ile birlikte). Anya düzenli olarak “Food&Wine” ve “Saveur” dergilerine katkıda bulunmakta ve “The New Yorker”, “Departures”, “Los Angeles Times” için makaleler yazmaktadır. Dergi yazıları “En İyi Yemek Yazıları” derlemelerinde yer almıştır. Dört dil bilen Anya New York, Queens’te yaşamaktadır.

Yazarın İstanbul’da da bir evi vardır.