James Lovett

James Lovett
PAYLAŞ
Hakkında
1922'de ABD'de New York eyaletinin Albany kentinde doğdu. Lisans eğitimini Northwestern ve Chapel Hilll Üniversitelerinde, lisansüstü eğitimini Columbia Üniversitesi'nde tamamladı. II. Dünya Savaşı yıllarında ABD Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptı. 1949'da Fulbright Bursu'yla Fransa'daki Montpellier Üniversitesi'nde bulundu. Atina'ya görevli olarak gitti. Herald Tribune için Paris'te çalıştı. 1954'te Türkiye'ye geldi. İstanbul Kadıköy'deki Maarif Koleji'nde İngilizce öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Darüşşafaka Lisesi'ne geçti. 1967'den emekli olduğu 1986 yılına kadar Robert Kolej'de öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra İstanbul'dan ayrılan James Lovett, eşiyle birlikte Maine eyaleti kıyısında bir balıkçı köyü olan Friendship'e yerleşti.
İçeriklerini tarihsel konulardan alan epik şiirler yazan James Lovett'ın The Hudson Review, The Paris Review, Comment, Wormwood, The Archer, The Golden Horn gibi süreli yayınlarda da yazıları yayımlandı.
East of the Fall of Rome adlı şiir kitabı 1975'te, Lovett's Turkish Album adlı şiir kitabı ise 1995'te İstanbul'da Redhouse Press tarafından yayımlandı.