Evangelia Balta

Evangelia Balta
PAYLAŞ
Hakkında

Evangelia Balta Ulusal Elen Araştırma Vakfı’ndaki Tarihsel Araştırma Enstitüsü’nde “Araştırma Yöneticisi”dir. İlgi alanları, Anadolu’daki Rum Ortodoks nüfus olduğu denli Osmanlı döneminde Ekonomik ve Toplumsal Tarih konularında da odaklanır. Yunanistan, Kıbrıs ve Türkiye’deki türlü programlara katkısının yanı sıra gerek Yunanistan’da gerekse başka ülkelerde lisansüstü öğrencilere seminer vermesi için üniversitelere davet edilmektedir.

2000-2008 yılları arasında Ο?νον ?στορ? (Şarabın Tarihi) başlığı altında, şarap ve şarap üretimine ilişkin yedi konferans düzenlemiş olan akademik bir grubun planlama kurulunun kurucu üyesidir. Ulusal Araştırma Vakfı’ndaki çeşitli programlara katkısına ek olarak Zeytin, Yunan Zeytinyağı ve Şarap Müzelerinin akademik danışmanlığını yapmaktadır.

2008 yılından bu yana Karamanlıca İncelemeleri üzerine üç ayrı Uluslararası Konferans düzenlemiştir. 2010 yılından bu yana her yıl Cunda Adası’nda Osmanlı Türkçesi Yaz Okulunda Karamanlıca üzerine seminerler vermektedir.

Türk Tarih Kurumu’nun onur üyesi seçilmiş (2013) ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Liyakat Nişanı ile onurlandırılmıştır (2014).