Haberler & Duyurular

Sanat Dünyamız Dergisi 50 Yaşında

27.01.2024

Sanat Dünyamız" dergisi 50. yaşını bu sene içerisinde yapılacak bir dizi etkinlikle kutlamaya devam ediyor.

Yapı Kredi Yayınları tarafından iki ayda bir yayımlanan güncel sanat dergisi Sanat Dünyamız, 1974’ten bu yana sürdürdüğü yayın hayatında bu yıl 50. Yaşını kutluyor. Yapı Kredi Kültür Sanat’ta bu vesileyle derginin güncel sanat ve sinema ilişkisini de gündeme taşıyacak “Yersiz Yurtsuz” temalı I. Sanat Dünyamız Film Günleri Ocak ayında izleyiciler buluştu.

Şubat ayında “Zor Zamanlar / İnce Mevzular” başlıklı buluşmada izleyiciler günümüz koşullarındaki zorlu konulara ilişkin düşündürücü bir tartışmaya davet edildi. Bu kapsamda Tarabya Kültür Akademisi’nin konuğu, yazar, tarihçi ve editör Ingo Arend; sanat eleştirmeni, denemeci ve romancı Kaya Genç; gazeteci, sunucu ve podcast yapımcısı Hazal Sipahi bir araya geldi.Buluşmada, sanat yayıncılığının inceliklerine ve yayıncılık dünyasının değişen manzarasına ışık tutmak amaçlanıyor. Konukların zor konulardan ve hassas içeriklerden bahsederken geliştirdikleri stratejiler, metotlar ve pratiklerine yaklaşımları masaya yatırıldı. Söyleşiyi youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=DZrXNn0GTnI 

Sanat Dünyamız 50 Yaşında etkinlikleri kapsamında etkinlikler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ertesinde toplumsal cinsiyet rolleri ve kırılgan haller üzerine düşünmek, sinema, sanat ve yazarlık pratiklerine feminist bir yerden bakmak için bir söyleşi ve film/video gösterimleri etkinliği düzenlendi. Etkinlikte sinema yazarı Nil Kural’ın seçkisiyle sanatçı Gülsün Karamustafa’nın “Erkek Ağlamaları”, sanatçı Zeyno Pekünlü’nün “Erkek Erkeğe” ve “Sus, Kimseler Duymasın” ve yönetmen Nurşen Bakır’ın “Gıyaben” filmleri gösterildi. Gösterimden önce ise Nil Kural, Zeyno Pekünlü ve Seda Niğbolu bir söyleşi yaparak filmlerin işaret ettiği kavramlar üzerine konuştu.
PAYLAŞ