Ilgım Veryeri Alaca

Ilgım Veryeri Alaca
PAYLAŞ
Hakkında

Ilgım Veryeri Alaca (1975, İstanbul) İzmir Amerikan Koleji’ni bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde Resim Bölümü’nden lisans derecesini aldı. Kaliforniya Devlet Üniversitesi’nde “Stüdyo Sanatları”, Illinois Üniversitesi’nde (UrbanaChampaign) “Sanat ve Tasarım” üzerine yüksek lisans çalışmaları yaptı. Hacettepe Üniversitesi’nde doktora çalışmasını tamamladıktan sonra 2011 yılında doçent oldu. Halen, Koç Üniversitesi, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde öğretim üyesi olan Veryeri Alaca, Bilkent ve Richmond Üniversitesi’nde ders verdi.

Eserleri, Philip&Muriel Berman Sanat Müzesi, Brad Cooper Galerisi, Stone Metal Press, Springfield Sanat Müzesi, Galeri Nev, Kuad Galeri, Piartworks, TEM Sanat Galerisi’nde sergilendi. “İzmirli Sanatçılar Ansiklopedisi” (2001, der. Mümtaz Sağlam), “Türkiye’den Baskıresme Bakmak” (2011, Eskişehir Anadolu Üniversitesi) adlı kitaplarda çalışmalarına yer verildi.

Çalışmaları, Mimarlar Odası Çocuk Kitapları Yarışması (2011), DYO Özgünbaskı Yarışması (2002), 64. Devlet Resim ve Heykel Yarışması (2003), Janet Turner Müzesi Özgünbaskı Yarışması (1998) kapsamında ödüle değer görüldü. Butler Museum of American Art, Joel ve Harnett Müzesi, Zimmerli Müzesi, Southern Graphics Council (Amerika), Museo dell’IncisioneCastello dei Paleologi (İtalya), Majdanek Müzesi (Polonya), IMOGA (İstanbul), Devlet Resim ve Heykel Müzesi eserlerinin bulunduğu koleksiyonlar arasındadır. 2013 yılında, Ege Üniversitesi Kâğıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nde çocuk kitapları bölümü oluşturulmasına destek verdi.