Haberler & Duyurular

Orhan Pamuk’a Mersin Kent Ödülü

01.11.2023

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nun öncülüğünde 2007’den bu yana verilen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü, bu sene yazar Orhan Pamuk’un oldu.

Pamuk, ödülünü 3 Kasım Cuma günü Mersin’de alacak.

Ülkemizde bir kent adına verilen ilk ve tek edebiyat ödülü olan “Mersin Kenti Edebiyat Ödülü”, şu ana kadar Nezihe Meriç, Tahsin Yücel, Osman Şahin, Latife Tekin, Leyla Erbil, Ahmet Oktay, Demir Özlü, Metin Cengiz, Cevat Çapan, Doğan Hızlan, Haydar Ergülen, İpek Ongun, Nursel Duruel, Nurdan Gürbilek ve Hilmi Yavuz’a verildi.

Ödül, 2023’te Celâl Soycan, Turhan Günay, Metin Cengiz, Yavuz Özdem ve Cemal Sakallı’dan oluşan değerlendirme kurulunun "Ülkemizde ve Mersin’de edebiyat ilgisini geliştirmek ve ulusal ölçekte bir verime dönüştürmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekmek üzere; yapıtlarıyla Türk edebiyatının gelişmesine katkıda bulunmuş kişileri onurlandırmak, daha yaygın okunmasını sağlamak için" gerekçeli kararıyla Orhan Pamuk’a verildi.

Pamuk, ödülünü 3 Kasım Cuma günü saat 18.00’de Mersin’deki MTSO Büyük Konferans Salonu’nda yapılacak olan törende alacak.

Orhan Pamuk’un biyografisi için tıklayınız...

 

PAYLAŞ