Haberler & Duyurular

"Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos” Sergisi Uzatıldı

03.06.2020

Yapı Kredi Müzesi’nde açılan ve son yılların en kapsamlı arkeoloji projesi olarak kabul edilen “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos” sergisi, 23 Ağustos 2020’ye kadar uzatıldı.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın hazırladığı ve şu ana kadar 80 bin kişinin ziyaret ettiği sergi bir süredir pandemi nedeniyle kapalıydı. 8 Haziran 2020’de kapılarını tekrar açacak olan serginin üç boyutlu sanal turu ise Mart ayından bu yana 40 bin kişi tarafından gezildi.

23 Ağustos’a kadar gezilebilecek “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos” sergisine gelecek ziyaretçilerimizin Covid-19’a yönelik alınan önlemler doğrultusunda aşağıdaki kurallara uymalarını rica ederiz.

- Müze girişinde her ziyaretçinin ateşi güvenlik görevlileri tarafından ölçülecektir. Ateşi yüksek olan ziyaretçi kesinlikle içeri alınmayacak ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir.
- Müzeye maskesiz kimse alınmayacaktır.
- Müze girişinde ve iç bölümlerde el dezenfektanları bulunmaktadır.
- Bina çıkışında maske atık kutusu bulunmaktadır.
- Müze içerisinde her katta aynı anda ± 5 kişi olabilir. (Güvenlik görevlileri hariç) Müze genelindeki ziyaretçi sayısının ortalama 15 kişiyi geçmemesi hedeflenmektedir.
- Ziyaretçilerimizin birbirleri arasındaki mesafeye özen göstermeleri rica olunur.
- Ziyaretçilerimizin güvenlik görevlilerinin yapacakları uyarılara ve yönlendirmelere uymaları rica olunur.
- Temasa açık bütün alanlar periyodik olarak dezenfekte edilmektedir.
- Havalandırmalarımız pandemi sürecine uygun olarak yenilenmiştir.

Ziyaret Saatleri
Hafta içi: 10.00-19.00
Cumartesi: 11.00-19.00
Pazar: 13.00-19.00

PAYLAŞ