Haberler & Duyurular

Türk ve Amerikalı yazarlardan yazarlık üzerine...

16.10.2014

Iowa Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Yazarlar Programı dahilinde Türkiye’ye gelen 6 Amerikalı yazar, Yapı Kredi Yayınları’ndan 3 Türk yazar ile bir araya gelerek dünya edebiyatı, yayın hayatı ve yazarlık süreci hakkında bir söyleşi gerçe...

Iowa Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Yazarlar Programı dahilinde Türkiye’ye gelen 6 Amerikalı yazar, Yapı Kredi Yayınları’ndan 3 Türk yazar ile bir araya gelerek dünya edebiyatı, yayın hayatı ve yazarlık süreci hakkında bir söyleşi gerçekleştirecek.

İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleşecek olan etkinlik, 18 Ekim 2014 Cumartesi günü saat: 17:00 – 18: 30 arası Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde yapılacak.

Iowa Üniversitesi’nin 1967’den beri düzenlediği Uluslararası Yazarlar Programı, kurulduğu günden bu yana 140 ülkeden yüzlerce şair, yazar, araştırmacı ve gazeteciyi buluşturuyor. Farklı kültürlerden yazarların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmasını sağlayan bu program sayesinde yazarlar yazın süreci, edebi çeviri, telif hakkı ve dünya edebiyatı gibi konularda seyircilerin de sorularıyla katılacağı bir söyleşi ve edebi okuma yapacak.

18 Ekim 2014 Cumartesi günü saat: 17:00 – 18: 30 arası Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’de gerçekleştirilecek olan etkinlikte farklı ülkeleri ziyaret eden 6 Amerikalı yazar, Yapı Kredi Yayınları yazarlarından Melida Tüzünoğlu, Yalçın Tosun ve Tuğba Doğan ile bir araya gelecek. İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleşecek etkinlikte Amerikalı 6 yazardan 3’ü seyircilerin arasına katılarak zaman zaman sahnede kendi eserlerinden pasajlar okuyan yazarlara sorular yöneltecek. Seyircilerin de soru ve görüşleriyle dahil olacağı etkinliğe katılacak olan Amerikalı yazarlar ise şöyle: Şair Peter Balakian, Christopher Merrill ve Mary Hickman, Orhan Pamuk’un kitap çevirileriyle tanıdığımız Maureen Freelyve yazar Gregory Orfaleaile Gish Jen.

PAYLAŞ

Görseller