Jameson Jameson’ı Anlatıyor- Kültürel Marksizm Üzerine Söyleşiler
05 Aralık 2016
Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Jameson Jameson’ı Anlatıyor” kitabı, günümüzün en etkili Marksist kültür teorisyenlerinden Fredric Jameson ile 1982-2005 yılları arasında yapılmış dokuz söyleşiden oluşuyor.
Kitap düşünürün, görsel sanatlar, psikanaliz, mimari gibi çağdaş kültür konusundaki olağanüstü birikiminin yanı sıra ABD, Kore, Çin, İsveç, Mısır gibi çok farklı coğrafyalardan önemli akademisyenlerin soruları ve katkılarıyla oluştu. Tam da bundan ötürü Jameson’ın temel tezlerinin ve kavramlarının değişik kültürel ve politik bağlamlarda nasıl alımlandığı ve yorumlandığı konusunda da okura fikir veriyor.
“Jameson Jameson’ı Anlatıyor”, Jameson’ın düşüncesiyle yeni tanışanlar için olduğu kadar bu konuda derinleşmek isteyenler için de benzersiz bir kaynak.
Fredric Jameson Duke University’de Karşılaştırmalı Edebiyat Profesörü ve Duke Center for Critical Theory adlı kuruma bağlı Edebiyat Yüksek Lisans programının başkanıdır. Jameson’ın, marksizm, yazın kuramı, post-yapısalcılık ve postmodernizm üzerine çok sayıda çalışması bulunmaktadır. Eserleri arasında, Marxism and Form, The Prison-House of Language, The Political Unconscious, The Ideologies of Theory: Essays 1971-1986, Fables of Aggression ve Late Marxism: Adorno, or, the Persistence of the Dialectic sayılabilir.
Jameson Jameson’ı Anlatıyor- Kültürel Marksizm Üzerine Söyleşiler
Yayına Hazırlayan: Ian Buchanan
Çeviren: Şeyda Öztürk
Sayfa: 316
YKY Cogito / Felsefe –Felsefe Bilimi