- A-Z
- KONU DİZİNİ
- Cogito
- Çizgi Roman
- Delta
- Doğan Kardeş
- Ansiklopedi
- Bilim
- Çocuk Çizgi Roman
- Deneme
- Destan
- Dünya Klasikleri
- Efsane
- Eğitim
- Etkinlik
- Gençlik
- Gezi
- Hikâye-Öykü
- İlkgençlik
- Klasik Dünya Masalları
- Masal
- Mitoloji
- Modern Dünya Klasikleri
- Okul Çağı
- Okul Öncesi
- Oyun
- Resimli Öykü
- Resimli Roman
- Resimli ve Sesli
- Roman
- Romandan Seçmeler
- Röportaj
- Seçme Denemeler
- Seçme Öyküler
- Seçme Parçalar
- Seçme Röportajlar
- Seçme Şiirler
- Seçme Yazılar
- Şiir
- Edebiyat
- Anı
- Anlatı
- Biyografi
- Deneme
- Derleme
- Eleştiri
- Gezi
- Günce
- İnceleme
- Libretto
- Mektup
- Mitoloji
- Modern Klasikler
- Otobiyografi
- Oyun
- Öykü
- Polisiye-Gerilim
- Roman
- Senaryo
- Söyleşi
- Yaşantı
- Yazılar
- Genel Kültür
- Halk Edebiyatı
- Masal
- Kâzım Taşkent Klasik Yapıtlar
- Koleksiyon Kitapları
- Lezzet Kitapları
- Özel Dizi
- Sanat
- Kare Sanat
- Sergi Kitapları
- Şiir
- Türk Şiir
- Tarih
- XXI. Yüzyıl Kitapları
- Sosyoloji - Sağlık
- TEKRAR BASIMLAR
- YENİ ÇIKANLAR
- ÇOK SATANLAR
Lezzet Kitapları
-
Rakı Şişesinde İtalyan Olsam
Elvan Uysal Bottoni
“Rakı Şişesinde İtalyan Olsam”, çilingir sofrası kültürünün samimiyetine, güzelliğine ve felsefesine karşı bir saygı duruşu.DETAY -
Telezzüz - Savour the Flavour - Inspirational Delicacies from Turkish Cuisine
Burak Aziz Sürük, Cengiz Çakıt
With these new delicacies from the kitchens of Burak Aziz Sürük and Cengiz Çakıt, you can prepare magnificent dishes for your loved ones or just for yourself.DETAY -
Telezzüz
Burak Aziz Sürük, Cengiz Çakıt
Burak Aziz Sürük ve Cengiz Çakıt’ın mutfağından bu yepyeni lezzetlerle, sevdikleriniz ya da sadece kendiniz için zevkle tadına varacağınız muhteşem sofralar hazırlayabilirsiniz.DETAY -
Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı - Bir Yemek Antropolojisi
Arif Bilgin, Aynülhayat Uybadın, Kübra Sultan Yüzüncüyıl, Suavi Aydın
Sakarya, birçok bilim dalı için önemli bir laboratuvar gibi. Özellikle sosyal bilimler ve dalları açısından Türkiye’de örnek bir bölge, bakir sayılabilecek bir alan.DETAY -
İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü
Sula Bozis
Sula Bozis, Rumların (özel dini günler ya da gündelik hayat içindeki) yemek kültüründen, sofra geleneklerinden ve mutfak alışkanlıklarından bahsediyor.DETAY -
Şark Şekerciliği
Friedrich Unger
1838 yılında Almanca olarak yayımlanan kitap toplam 97 şekerleme ve tatlı tarifini içermektedir.DETAY -
Emma Teyze’nin Kitabı - Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı
Elvan Uysal Bottoni
Tatlılar tuzlulara göre daha teferruatlı, başka bir döneme ait oldukları hissedilen nostaljik esintiler taşıyor.DETAY -
Evliyâ Çelebi Seyahatnâmesi’nde Yemek Kültürü - Yorumlar ve Sistematik Dizin
Marianna Yerasimos
Evliyâ Çelebi’nin yediklerinin izinde, eşine az rastlanan, lezzetli bir çalışma.DETAY -
İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni
Marianna Yerasimos
Marianna Yerasimos, kültürel belleğin ve aidiyetinin belirgin dışavurumu olan mutfak kültüründen hareketle, bize İstanbullu Rum bir ailenin hayatından lezzetli kesitler sunuyor.DETAY -
Bir Dünya Börek - Böreğin Tarihsel Yolculuğu - 345 Tarif
Ayfer Yavi
Orta Asya toplumlarının göçlerle yayarak bize kazandırdığı yufka ve börekler kitabımızın ana konusu.DETAY -
Avcılıktan Gurmeliğe - Yemeğin Kültürel Tarihi
Priscilla Mary Işın
On bin yıl önce yaşamış insanların yedikleriyle bizim bugün yaptığımız yemekler arasında nasıl ortaklıklar var? Kamereddin kayısısı gibi meyvelerin, muhallebi gibi tatlıların isimleri nereden geliyor?DETAY -
Step By Step 62 Salads
Burak Aziz Sürük, Cengiz Çakıt
1 courgette pappardelle • 2 baked pepper salad with yogurt • 3 wild rice salad • 4 carrot tarator • 5 chickpea salad • 6 samphire salad • 7 smoked salmon salad • 8 vegetable temakiDETAY -
Adım Adım 62 Salata
Burak Aziz Sürük, Cengiz Çakıt
Mutfak, sağlıklı arayış ve denemeler için önü açık bir alan. Geleneksel, çağdaş, uzak, yakın her türden malzemenin ve kişisel deneyimin sağlıklı yemekler hazırlamak için sunduğu imkânlar, sonsuz gibidir.DETAY -
Yemek Atlası - Otuz Sekiz Mutfakta Dünya Turu
Mina Holland
İngiliz yemek yazarı Mina Holland, "Yemek Atlası"nda okurlarını otuz sekiz dünya mutfağına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.DETAY -
A Taste Of Sun & Fire - Gaziantep Cookery
It really is extraordinary and needs to be discovered. You will be amazed, inspired and delighted by the dishes.DETAY -
Biraz Maya Biraz Gram - İstanbul’da Mevsim Malzemeleriyle Yemek Pişirmek
Didem Şenol
Didem Şenol Tiryakioğlu, uzun soluklu aşçılık serüveninin bu durağında mevsim lezzetlerinin ve yeni tariflerin peşinde...DETAY -
İçindekiler - Tarif ve Fikir Kitabı
Begüm Atakan, Cemre Narin
Değişik fikirleri, yeni ve kolay tarifleri, alışılmamış fotoğraflarıyla İçindekiler, fazla bilgiye boğmadan mutfağa girmeye heveslendiriyor ve düşündüren yazılarıyla tarif verirken fikir de veriyor.DETAY -
Dünden Bugüne Lübnan Mutfağı
Andrée Maalouf, Karim Haïdar
Yemek tutkunu bir kadının becerisi genç bir şefin yaratıcılığı ve yeteneğiyle buluşunca ortaya büyük Lübnan geleneğinden miras, yaşayan, samimi ve yaratıcı bir mutfak kültürü çıkıyor.DETAY -
Güneşin ve Ateşin Tadı - Gaziantep Mutfağı
Gaziantep Mutfağı kültürlerin harmanlanmasıyla zenginleşen ve tarihin derinliklerinden gelen müthiş bir geçmişe sahipDETAY -
İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri
Sula Bozis
Sula Bozis’ten İstanbul Rumlarından Yemek TarifleriDETAY