Lezzet Kitapları

  • Rakı Şişesinde İtalyan Olsam

    Rakı Şişesinde İtalyan Olsam

    Elvan Uysal Bottoni

    “Rakı Şişesinde İtalyan Olsam”, çilingir sofrası kültürünün samimiyetine, güzelliğine ve felsefesine karşı bir saygı duruşu.
    DETAY
  • Telezzüz - Savour the Flavour - Inspirational Delicacies from Turkish Cuisine

    Telezzüz - Savour the Flavour - Inspirational Delicacies from Turkish Cuisine

    Burak Aziz Sürük, Cengiz Çakıt

    With these new delicacies from the kitchens of Burak Aziz Sürük and Cengiz Çakıt, you can prepare magnificent dishes for your loved ones or just for yourself.
    DETAY
  • Telezzüz

    Telezzüz

    Cengiz Çakıt, Burak Aziz Sürük

    Burak Aziz Sürük ve Cengiz Çakıt’ın mutfağından bu yepyeni lezzetlerle, sevdikleriniz ya da sadece kendiniz için zevkle tadına varacağınız muhteşem sofralar hazırlayabilirsiniz.
    DETAY
  • Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı - Bir Yemek Antropolojisi

    Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı - Bir Yemek Antropolojisi

    Kübra Sultan Yüzüncüyıl, Aynülhayat Uybadın, Arif Bilgin, Suavi Aydın

    Sakarya, birçok bilim dalı için önemli bir laboratuvar gibi. Özellikle sosyal bilimler ve dalları açısından Türkiye’de örnek bir bölge, bakir sayılabilecek bir alan.
    DETAY
  • İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü

    İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü

    Sula Bozis

    Sula Bozis, Rumların (özel dini günler ya da gündelik hayat içindeki) yemek kültüründen, sofra geleneklerinden ve mutfak alışkanlıklarından bahsediyor.
    DETAY
  • Şark Şekerciliği

    Şark Şekerciliği

    Friedrich Unger

    1838 yılında Almanca olarak yayımlanan kitap toplam 97 şekerleme ve tatlı tarifini içermektedir.
    DETAY
  • Emma Teyze’nin Kitabı - Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı

    Emma Teyze’nin Kitabı - Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı

    Elvan Uysal Bottoni

    Tatlılar tuzlulara göre daha teferruatlı, başka bir döneme ait oldukları hissedilen nostaljik esintiler taşıyor.
    DETAY
  • Evliyâ Çelebi Seyahatnâmesi’nde Yemek Kültürü - Yorumlar ve Sistematik Dizin

    Evliyâ Çelebi Seyahatnâmesi’nde Yemek Kültürü - Yorumlar ve Sistematik Dizin

    Marianna Yerasimos

    Evliyâ Çelebi’nin yediklerinin izinde, eşine az rastlanan, lezzetli bir çalışma.
    DETAY
  • İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni

    İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni

    Marianna Yerasimos

    Marianna Yerasimos, kültürel belleğin ve aidiyetinin belirgin dışavurumu olan mutfak kültüründen hareketle, bize İstanbullu Rum bir ailenin hayatından lezzetli kesitler sunuyor.
    DETAY
  • Bir Dünya Börek - Böreğin Tarihsel Yolculuğu - 345 Tarif

    Bir Dünya Börek - Böreğin Tarihsel Yolculuğu - 345 Tarif

    Ayfer Yavi

    Orta Asya toplumlarının göçlerle yayarak bize kazandırdığı yufka ve börekler kitabımızın ana konusu.
    DETAY
  • Avcılıktan Gurmeliğe - Yemeğin Kültürel Tarihi

    Avcılıktan Gurmeliğe - Yemeğin Kültürel Tarihi

    Priscilla Mary Işın

    On bin yıl önce yaşamış insanların yedikleriyle bizim bugün yaptığımız yemekler arasında nasıl ortaklıklar var? Kamereddin kayısısı gibi meyvelerin, muhallebi gibi tatlıların isimleri nereden geliyor?
    DETAY
  • Step By Step 62 Salads

    Step By Step 62 Salads

    Cengiz Çakıt, Burak Aziz Sürük

    1 courgette pappardelle • 2 baked pepper salad with yogurt • 3 wild rice salad • 4 carrot tarator • 5 chickpea salad • 6 samphire salad • 7 smoked salmon salad • 8 vegetable temaki
    DETAY
  • Adım Adım 62 Salata

    Adım Adım 62 Salata

    Burak Aziz Sürük, Cengiz Çakıt

    Mutfak, sağlıklı arayış ve denemeler için önü açık bir alan. Geleneksel, çağdaş, uzak, yakın her türden malzemenin ve kişisel deneyimin sağlıklı yemekler hazırlamak için sunduğu imkânlar, sonsuz gibidir.
    DETAY
  • Yemek Atlası - Otuz Sekiz Mutfakta Dünya Turu

    Yemek Atlası - Otuz Sekiz Mutfakta Dünya Turu

    Mina Holland

    İngiliz yemek yazarı Mina Holland, "Yemek Atlası"nda okurlarını otuz sekiz dünya mutfağına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.
    DETAY
  • A Taste Of Sun & Fire - Gaziantep Cookery

    A Taste Of Sun & Fire - Gaziantep Cookery

    It really is extraordinary and needs to be discovered. You will be amazed, inspired and delighted by the dishes.
    DETAY
  • Biraz Maya Biraz Gram - İstanbul’da Mevsim Malzemeleriyle Yemek Pişirmek

    Biraz Maya Biraz Gram - İstanbul’da Mevsim Malzemeleriyle Yemek Pişirmek

    Didem Şenol

    Didem Şenol Tiryakioğlu, uzun soluklu aşçılık serüveninin bu durağında mevsim lezzetlerinin ve yeni tariflerin peşinde...
    DETAY
  • İçindekiler - Tarif ve Fikir Kitabı

    İçindekiler - Tarif ve Fikir Kitabı

    Begüm Atakan, Cemre Narin

    Değişik fikirleri, yeni ve kolay tarifleri, alışılmamış fotoğraflarıyla İçindekiler, fazla bilgiye boğmadan mutfağa girmeye heveslendiriyor ve düşündüren yazılarıyla tarif verirken fikir de veriyor.
    DETAY
  • Dünden Bugüne Lübnan Mutfağı

    Dünden Bugüne Lübnan Mutfağı

    Karim Haïdar, Andrée Maalouf

    Yemek tutkunu bir kadının becerisi genç bir şefin yaratıcılığı ve yeteneğiyle buluşunca ortaya büyük Lübnan geleneğinden miras, yaşayan, samimi ve yaratıcı bir mutfak kültürü çıkıyor.
    DETAY
  • Güneşin ve Ateşin Tadı - Gaziantep Mutfağı

    Güneşin ve Ateşin Tadı - Gaziantep Mutfağı

    Gaziantep Mutfağı kültürlerin harmanlanmasıyla zenginleşen ve tarihin derinliklerinden gelen müthiş bir geçmişe sahip
    DETAY
  • İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri

    İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri

    Sula Bozis

    Sula Bozis’ten İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri
    DETAY