- A-Z
- KONU DİZİNİ
- Cogito
- Çizgi Roman
- Delta
- Doğan Kardeş
- Ansiklopedi
- Bilim
- Çocuk Çizgi Roman
- Deneme
- Destan
- Dünya Klasikleri
- Efsane
- Eğitim
- Etkinlik
- Gençlik
- Gezi
- Hikâye-Öykü
- İlkgençlik
- Klasik Dünya Masalları
- Masal
- Mitoloji
- Modern Dünya Klasikleri
- Okul Çağı
- Okul Öncesi
- Oyun
- Resimli Öykü
- Resimli Roman
- Resimli ve Sesli
- Roman
- Romandan Seçmeler
- Röportaj
- Seçme Denemeler
- Seçme Öyküler
- Seçme Parçalar
- Seçme Röportajlar
- Seçme Şiirler
- Seçme Yazılar
- Şiir
- Edebiyat
- Anı
- Anlatı
- Biyografi
- Deneme
- Derleme
- Eleştiri
- Gezi
- Günce
- İnceleme
- Libretto
- Mektup
- Mitoloji
- Modern Klasikler
- Otobiyografi
- Oyun
- Öykü
- Polisiye-Gerilim
- Roman
- Senaryo
- Söyleşi
- Yaşantı
- Yazılar
- Genel Kültür
- Halk Edebiyatı
- Masal
- Kâzım Taşkent Klasik Yapıtlar
- Koleksiyon Kitapları
- Lezzet Kitapları
- Özel Dizi
- Sanat
- Kare Sanat
- Sergi Kitapları
- Şiir
- Türk Şiir
- Tarih
- XXI. Yüzyıl Kitapları
- Sosyoloji - Sağlık
- TEKRAR BASIMLAR
- YENİ ÇIKANLAR
- ÇOK SATANLAR
İçindekiler - Tarif ve Fikir Kitabı
-
Kategori:
Lezzet Kitapları -
Yazar:
Begüm Atakan / Cemre Narin -
ISBN:
978-975-08-2934-5 -
Sayfa Sayısı:
320 -
Ölçü:
23 x 28 cm -
YKY'de İlk Baskı Tarihi:
Mayıs 2014
RAFİNE, SAMİMİ, BAMBAŞKA BİR YEMEK KİTABI: İÇİNDEKİLER
Değişik fikirleri, yeni ve kolay tarifleri, alışılmamış fotoğraflarıyla İçindekiler, fazla bilgiye boğmadan mutfağa girmeye heveslendiriyor ve düşündüren yazılarıyla tarif verirken fikir de veriyor.
Yemek yazarı Cemre Narin ve Chicago Kendall College’da aşçılık eğitimi alan Begüm Atakan’ın Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan yemek kitabı İçindekiler, Mayıs ayında kitapçılarda yerini alıyor. Bir yemek kitabı olmanın ötesinde mutfak kültürü, kent yaşamı ve malzemenin önemine değinen İçindekiler, nohuttan kayısıya, hamsiden kişnişe yüzlerce malzemeyi kullanırken, 34 ana malzemenin başrolde olduğu tarifleri içeriyor.
Cemre Narin ve Begüm Atakan’ın samimi dili, Ahmet Ağaoğlu’nun iddialı fotoğrafları, Nazlı Paker Garcia’nın sofistike tasarımı ile İçindekiler’de, evli, bekar, yeniliklere açık, pişirmekten keyif alan herkesin keyifle uygulayacağı tarifler yer alıyor.
Kitap hakkında yazarlar: “Adı “İçindekiler” çünkü yemek yaparken her şeyden önemlisi malzeme. Malzemeye uzaksak - ki her geçen gün ne yazık ki daha da uzaklaşıyoruz - yaptığımız yemekten de pek hayır gelmiyor. İyi yemek yapmak için “içindekileri” tanımak, koklamak, denemek şart. Bu sebepten kitapta malzeme ön planda. Tanıdık malzemelere başka açılardan baktırmak. Evde yemek yaparken yeni lezzet kombinasyonları denetmek. Malzemenin farklı hallerini düşündürtmek. Hep yapılanın dışına yönlendirmek. İçindekiler’in amacı galiba birazcık da yoldan çıkarmak...” diyorlar.