Yazıyla geçen 10 yılın ardından - Edebiyat Konuşmaları

PAYLAŞ / İZLE
ÜCRETSİZ

Bir insanın sonu ne zaman gelir? Öldüğünde mi, yoksa o kişiyle ilgili iyi ya da kötü son anılar da geride kalanların zihinlerinden silindiğinde mi?

Yazar Kerem Işık, yazarlıkta 10. yılını, “Dünyanın Güçlü Tarafı” adlı ilk romanı ile taçlandırıyor. Okuru “gerçek hayat” adı verilen yapının hatırlama ve unutuş ile ilişkisi üzerinde düşünmeye çağıran bu kitabında yazar; “Geçmişe karışan hayat yekpare bir blok mudur, bellek ölümcül oyunlar mı oynar, kişi kendi geçmişini yeniden inşa ederse geleceği de değişebilir mi, yoksa insan yazgısı karşısında büsbütün çaresiz midir?” diye soruyor.

 YKY tarafından yayımlanan öykü kitaplarının ilki olan “Aslında Cennet de Yok”, yaşamın olağan akışı içinde göremediğimiz ayrıntıların sıradışılığını naif bir perdeden seslendiriyordu. İkinci kitabı “Toplum Böceği”, topluma uyumlu birey yetiştirme, kariyer yapma, mutluluk arayışı karşısında cinnet eşiğinde dolaşan bireyin küçüldükçe küçülen yaşamını odağa alan öykülerden oluşuyordu. Üçüncü kitabı “Iskalı Karnaval”da da yaşanırken ıskalanmış hayatlara dalıyordu.

 İlk romanı Dünyanın Güçlü Tarafı’nda edebiyat dışını da edebiyata dahil eden Kerem Işık ve editörü Fahri Güllüoğlu, yazarlık ve yazarı besleyen okurluk ile ilişkisini ele alarak, insanın sıradışı sıradanlığı üzerine bir sohbet yapacak.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye, buraya tıklayarak Yapı Kredi Kültür Sanat’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.