Oyun ve Yaratıcılık - Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri

PAYLAŞ / İZLE
ÜCRETSİZ

Oyun, çocukların hayalgüçlerini kullanmada ve yaratıcılıklarını geliştirmede en önemli etkendir. Özellikle erken çocukluk döneminde annenin, anne-bebek ilişkisinin, geçiş nesnelerinin, geçiş alanı kavramları ile çocuğun içinde bulunduğu ruhsal durumu ortaya koymada oyunlar önemli göstergeler sunmaktadır.

Nasıl ki yetişkinlikte kişilik hayatta edinilen tecrübeler ile gelişiyorsa, çocuğun doğal davranışlarının ortaya çıktığı oyun alanı da benzer bir gelişim sürecidir.  Oyun ve yaratıcılık konusunda çalışmalarıyla tanınan Donald W. Winnicott oyun oynamanın yetişkinlikte de biçim değiştirerek farklı şekillerde devam ettiğini söyler. Bireyin çocuklukta edindiği oyun oynayabilme kapasitesi, yaşamının sonraki sürecinde büyük bir öneme sahiptir. Çünkü oyun oynamak; yaratıcılığı ve kendini keşfetme imkanı sunar.

“Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri”nin bu söyleşisinde oyun ve yaratıcılık kavramlarının erken çocukluk dönemlerinden itibaren gelişimi ve insanın gerçekliği kabulündeki yeri ele alınacak. Sezai Halifeoğlu’nun moderatörlüğünü yapacağı söyleşide, Raşit Tükel ve Tijen Demirörs, oyunun çocuk için önemini ve yetişkinin yaşamında nelere denk düştüğü ve ne kadar gerekli olduğunu tartışmaya açacak.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye buraya tıklayarak Yapı Kredi Kültür Sanat’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.