Dijital Teknolojilerin Işığında İlaç Tasarımı - Bilim Akademisi Konferansları
- Kategori: Bilim Akademisi Konferansları
- Tarih: 09.12.2020 Saat: 18:30
- Yer: Bilim Akademisi - Zoom / Youtube
- Katılımcılar: İvet Bahar
Yapı Kredi Kültür Sanat ve Bilim Akademisi işbirliğiyle düzenlenen Bilim Akademisi Konferansları çevrimiçi olarak devam ediyor.
Bilim Akademisi Konferansları’nın bu ayki konuğu Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi’ne üye olarak kabul edilen ilk Türk bilim insanı, Prof. Dr. İvet Bahar. Son on yılda bilgisayar destekli ilaç ve tedavi tasarımları üzerine çalışmalarıyla dünya çapında önemli başarılara imza atan Bahar, konferansta koronavirüs ilaçları dahil olmak üzere ilaç tasarımları üzerine yaptıkları çalışmaları anlatacak.
Konferansa katılım için zoom kayıt sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Konferans Zoom ile aynı anda Bilim Akademisi Youtube hesabından da canlı yayınlanacak ardından Bir de Yapı Kredi Kültür Sanat YouTube kanalından da paylaşılacaktır.
İvet Bahar:
Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. İvet Bahar, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nde lisans (1980) ve yüksek lisans (1983) ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Kimya alanında doktora yaptı. 1986-2001 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent (1986-87), Doçent (1987-93) ve Profesör (1993-2001) olarak görev aldı.
1995 yılında, biyomoleküler sistemlerin modellemesi üzerinde çalışmalarına yön veren Bahar, 2001 yılından itibaren Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yeni bir araştırma merkezinin, ve daha sonra yeni bir bölümün kurucu başkanı oldu. Pittsburgh ve Carnegie Mellon Üniversitelerinin ortaklaşa sundukları Bilgisayarla Biyoloji doktora programının da kurucu başkanı olan Dr. Bahar, halen nörobiyoloji, sistemler biyolojisi ve moleküler biyofizik konularında bilgisayar destekli çalışmalarına devam etmektedir.
Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (EMBO) ve Amerikan Bilimler Akademisi (NAS) üyesi olan Prof. Dr. Bahar’ın, 25.000 den fazla atıf almış olan 250’den fazla makalesi bulunmaktadır.