Güneşli Günlerden

PAYLAŞ
SATIN AL YORUM YAZ
İçindekiler

“Sanat Dünyamız” dergisi Mayıs Haziran sayısıyla okuyucuyla buluşuyor. Dergi Türkiye’den ve dünyadan güncel sanatın öne çıkan sergilerine dair değerlendirme, söyleşi, eleştiri ve deneme yazılarını bir araya getiriyor. Kapakta Meşher’de 23 Temmuz’a dek devam eden “John Craxton: Işığın Peşinde” sergisinin küratörü ve Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “John Craxton - Hayatın Lütufları” kitabının yazarı Ian Collins’le Kültigin Kağan Akbulut’un yaptığı bir söyleşi yer alıyor. Dergide Arter’de 27 Ağustos’a dek devam eden Eva Kotátková’nın sergisi “Bir Balıkmışım Bacakları Olan” üzerine Özlem Altunok’un değerlendirmesi ve Müze Gazhane’de Naile Akıncı’nın retrospektifine yer veren “Bir Kendilik Öyküsü: Naile Akıncı (1953-2013)” sergisi üzerine küratör Ebru Nalan Sülün’le Oktay Orhun’un yaptığı bir söyleşi  okunabiliyor. Ayrıca Versus Art Project’te düzenlenen Yelta Köm’ün kişisel sergisi “her şey tanıdık her şey yabancı” ve Galerist’te devam eden Lara Ögel’in kişisel sergisi “Üzerimdeki Yıldızlı Gökyüzü ve İçimdeki” üzerine birer söyleşi de sanatçıların dünyasını aralıyor.

Abdullah Ezik, Ekin Saçlıoğlu’nun kişisel sergisi “Parçalı”yı, Naz Kocadere 15. Sharjah Bienali’ni, Seda Niğbolu Ulysses Jenkins’in “Yorumun Olmadan” sergisini inceledikleri yazılarıyla dergide.

Süreyyya Evren bu sayıda sanat eleştirisinin yokluğuna dair veryansınlardan yola çıkarak başladığı ve günümüzde sanat üzerine yazmanın hallerini ele alarak sürdürdüğü serisini tamamlıyor.

Huo Rf sanat kitaplarını incelediği “Başlı Başına Bir İş” serisinde James Unsworth’un “Ancient Greek Ceramic Plate Drawings” Kitabı, “Printing On Fire” Projesi ve 4-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Border_Less Artbook Days’e dair notlarını paylaşıyor.

Elif Kamışlı’nın deneme yazısı farklı sergiler arasında gezinen bir hikâye kurgularken Furkan Öztekin Onur Haftaları sergilerinin tarihine bakıyor.

Derginin izlenimlere yer verdiği bölümünde ise Şükran Çakmak “Medea’ya Göre Ahlak” oyununu değerlendiriyor.

Derginin her sayı bir sanatçı tarafından hazırlanan Ajanda bölümü ise bu sayı Martch Art Project Pera’da süren kişisel sergisi “Ateşi Yaktık, Denizi İçtik”le yer alan sanatçı Burak Ata’ya emanet.

Editörden - Fisun Yalçınkaya
Ajandada Ne Var?
John’un Partisine Davetlisiniz - Kültigin Kağan Akbulut, Ian Collins
Canavarlara Karşı Düş Kurma Sanatı - Özlem Altunok
“Parçalı” Bir Dünyada Bütünü Aramak - Abdullah Ezik
Bugünü Tarihsel Olarak Düşünmek - Naz Kocadere
Zarif, Hassas ve İstikrarlı - Oktay Orhun, Ebru Nalan Sülün
Değişim Süreciyle Yüzleşmeye Davet - Ece Balcıoğlu, Lara Ögel, Naz Cuguoğlu
Geçmis, Gelecek ve Fanteziler - Burcu Çimen, Yelta Köm
Öyle Sınırsız Öyle Derin Öyle Çok: Onur Haftası Sergilerine Günümüzden Bir Bakış - Furkan Öztekin
Bastırılmış Medya Bilincinden Sosyal Ritüellere Bir Video Mirası - Seda Niğbolu
Sanat Eleştirmenleri Hâlâ Birer CPU mu Yoksa NPC’leştirebildiklerimizdenler mi? - Süreyyya Evren
Antik Yunan Seramiklerine Farklı Bir Bakış ve Border_less Huo Rf
Gündüz Gözüyle - Elif Kamışlı
Medea’ya Düşen Rol - Şükran Çakmak

 

* E-posta adresiniz hiç kimseyle paylaşılmayacaktır.