Haberler & Duyurular

Yapı Kredi Yayınları 40. İstanbul Kitap Fuarı’nda

12.10.2023

Yapı Kredi Yayınları, 28 Ekim - 5 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan 40. İstanbul Kitap Fuarı’na yepyeni kitapları ve imza günleriyle katılıyor.

Gülten Dayıoğlu, İpek Çalışlar, Ahmet Ümit, Gürsel Korat, Yalvaç Ural, Sara Şahinkanat, Sibel Şengül, Görkem Kantar Arsoy, Cem Kızıltuğ Yapı Kredi Yayınları standında okurlarıyla buluşup kitaplarını imzalayacak.

İMZA ve SÖYLEŞİ GÜNLERİ
YETİŞKİN

28 Ekim Cumartesi
İpek Çalışlar
İmza:14.00-17.00 arası
YKY Standı

28 Ekim Cumartesi
Cevat Çapan
Söyleşi: 15:00 – 15:45
Kınalıada Salonu

29 Ekim Pazar
Ahmet Ümit
Söyleşi: 14:00 – 15:00,
İmza: 15:00, İmza Salonu

ÇOCUK
28 Ekim Cumartesi
13:30 – 14:30
İmza: Gürsel Korat
YKY Standı

29 Ekim Pazar
12:30 – 15:30

İmza: Yalvaç Ural
YKY Standı

30 Ekim Pazartesi
10:30 – 15:00

İmza: Cem Kızıltuğ
YKY Standı

31 Ekim Salı
11:00 – 16:00

İmza: Gülten Dayıoğlu
YKY Standı

1 Kasım Çarşamba
10:30 – 15:00
İmza: Yalvaç Ural
YKY Standı

2 Kasım Perşembe
10:30 – 15:00

İmza: Görkem Kantar Arsoy
YKY Standı

3 Kasım Cuma
10:30 – 15:00

İmza: Sibel Şengül
YKY Standı

4 Kasım Cumartesi
12:00 – 15:00

İmza: Sara Şahinkanat
YKY Standı

FUAR KİTAPLARIMIZ

YETİŞKİN

Cumhuriyet’in İlk Yılı / Banu İşlet, Binnur Mörel Büyükertan, Eser Demirkan
29 Ekim 1923’te ilan edilen ve yüzüncü yaşını kutladığımız Cumhuriyet’in en yoğun yılı kuşkusuz ilk yılıdır. Yıllarca süren savaşlardan yorgun düşmüş bir halk… Siyasi tartışmalar, ekonomik sorunlar, nüfus mübadelesi, her alanda yapılan yenilikler... Anayasa’nın kabulü, halifeliğin kaldırılması, laiklik yönünde yapılan köklü değişimler ve ülkenin yeniden inşası… Bu görkemli dönemin belli başlı siyasi ve ekonomik gelişmelerinin yanı sıra tüm bu ayrıntıları okura yansıtan kitap, o yıllarda çıkan gazete ve dergilerin titiz bir taraması yapılarak hazırlandı. Cumhuriyet’in kurulduğu yıl yaşanan olayların kronolojik bir sırayla sunulduğu kitap, Cumhuriyet’in ilk yıllarını o dönem yaşanan önemli siyasi ve toplumsal anlarla anlatıyor.

Kar Kokusu 25 Yaşında /Ahmet Ümit
Ahmet Ümit’in yaşamından kesitler içeren ve Türkiye’deki siyasi polisiye romanın en özgün örneklerinden biri olan Kar Kokusu 25 Yaşında. Devrimcilerin hayallerini süsleyen bir kent: Moskova.Türkiye’deki askeri darbe sonrası Moskova’ya gelmiş ve hem örgüt içi hesaplaşmaların hem de çökertme operasyonlarının tam ortasında kalmış öğrenciler arasında işlenmiş bir cinayet. Türkiyeli devrimcilerin hakikati bulma çabası. Tansiyonu anbean artan bir gerilim...

Hanedandan Bir Sultan – SABİHA/ İpek Çalışlar
Sabiha Sultan Doğu ile Batıyı birleştiren, aydın kişiliği ile iz bırakan, güzeller güzeli bir padişah kızıydı. Taliplerinden biri Mustafa Kemal Paşa idi. Kendi eşini kendi seçti, Şehzade Ömer Faruk Efendi ile evlendi. Kuvvetli şahsiyeti ile hanedan içindeki müstesna yerini sürgün koşullarında da korudu. Üç kızını Mısırlı prenslerle evlendirdi. Nice ve Kahire’de geçen yılların ardından 58 yaşında, sade bir vatandaş olarak ülkesine geri döndü. Araştırmacı yazar İpek Çalışlar’ın sultanın ailesinden ve diğer kaynaklardan derlediği sağlam bilgilere dayanan bu eser, bu müstesna Osmanlı sultanının sıra dışı hayatını gözler önüne seriyor.

Yüzler ve Sözler / Gülten Dayıoğlu
Üç kuşak boyunca çocukların okuyup sevdiği Gülten Dayıoğlu bu kez eski bir telefon defterinin kılavuzluğunda “büyükler” için yazıyor. Tanıştığı, yollarının kesiştiği kişilerin portreleri, tanık olduğu, kimi zaman beslendiği olaylara ilişkin izlenimleri ve anıları yazarın iç dünyasına da benzersiz bir kapı aralıyor.

Dul Ölümsüz Kadının Peşinde / Jean-Louis Fournier
Fournier eşini kaybettikten sonra, tarihe mal olmuş, ölümsüz bir kadın sevmenin daha az acı vereceğini düşünür.  Kaybettiği eşi de seçtiği isimlere öteki dünyadan yorumlarda bulunacaktır. Fournier'nin en eğlenceli kitaplarından biri.

Özgür: Her Şey Parçalanırken Büyümek / Lea Ypi
Lea Ypi her şeyin kurallarla belli olduğu, kimsenin izin almadan bir şey yapamadığı bir ülkede büyüdü. Komünist Arnavutluk’ta. Bir gün her şey değişti. Komünist liderlerin heykelleri yıkıldı. Artık insanlar özgürce oy kullanabiliyor, istediklerini giyebiliyor, istediklerine inanabiliyordu. Ve meydanlarda bağırıyorlardı: “Gerçek demokrasi! Gerçek özgürlük!” “Özgür: Her Şey Parçalanırken Büyümek” kitabında Lea Ypi, bir yandan karışan ülkesinin manzarasını bir yandan da ailesinin sırlarını ele alıyor ve ortaya roman tadında ama tüm acıların, tüm kısıtlanmışlıkların, tüm yapamayışların, tüm başarıların gerçek olduğu bir anlatı çıkarıyor. Sonunda da anne babasının dünyasıyla bugünün dünyasını kıyaslıyor. Hangisi ideal? Hangisi daha gerçek? Hangisi daha özgür? Sahi, özgürlük ne demek?

Akim Sevgilim/ Füruzan
“Sesi Olmayan Türkü”de Füruzan, masalsı bir güzel kızın yitimiyle yakılmış bir türküyü hikâye ediyor. Turizmin yeni yeni geliştiği dönemlerde bir tatil kasabasında yaşanmış trajik bir aşk öyküsü bu. “Varoşlarda” öyküsündeyse “kentlerin kenti” diye anılan bir büyük kent çöplüğündeki barakada yaşayan bir adamla oğlunun ölümcül çaresizliği Füruzan’ın yalın anlatımıyla dokunaklı bir öyküye dönüşüyor. Kitaba adını veren öykü “Akim Sevgilim”, teyzeleri Mihriban ile Keriman arasında kalmış Gönül adlı kızın gözünden anlatılıyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında Erenköy’de bir köşkte üç kız kardeş arasında yaşanmış kıskançlıklar, çatışmalar ve kırık bir aşkın hikâyesi “Akim Sevgilim”.

Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük
Yapı Kredi Müzesi, Alaca Höyük kazılarında çıkarılan arkeolojik eserlerin önemli bir bölümünü Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük sergisinde izleyicilerle bir araya getiriyor. Sergi kapsamında Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan aynı adlı kitapta Hatti, Hitit uygarlıkları ve Alaca Höyük konusunda çalışmalar yürüten araştırmacılar tarafından kaleme alınan 25 akademik makale de okuyucuya sunuluyor.

Yaratıcı Oyuncu, Yaratıcı İnsan / Ayla Algan
Tiyatromuzun duayen isimlerinden Ayla Algan, ‘Yaratıcı Oyuncu Yaratıcı İnsan’da oyunculuğun tarihsel gelişimini, kendi oyunculuk serüveninden, tecrübelerinden damıtarak anlatıyor. Okurla bir atölye dersindeymiş gibi samimiyetle paylaşıyor yaratıcı kişiliğinin, çok yönlü sanatının etkileyici bilgisini. Günümüz oyuncusuna farklı bir kılavuz kitap armağan ederken hayranlarına da zarif bir selam veriyor.

Benim Katı Yüreğim / Helen Garner
Yaşlanmış anne babasını ziyarete gelen bir genç kadın, meraklı bir kız çocuğu, uzun yıllar boyunca görüşmemiş iki eski dost, hayal kırıklığıyla evine dönen bir kadın, evden eve sürüklenen bir müzisyen... Özleyen, kavga eden, mektup yazan, dertleşen, kuşak çatışması yaşayan insanlar... Okur, Helen Garner’ın az sayıdaki ama ustaca fırça darbeleriyle yarattığı ve empatiyle yaklaştığı bu karakterlerin hayatına bir noktadan, bir olayın tam ortasından giriyor ve seçilmiş sıradan anların, içsel çatışmaların canlandırıldığı küçük sahneleri izledikten sonra da çıkıyor. Sakin ve zarif bir duyarlılıkla, gevezelikten uzak, açık ve dürüst bir anlatımla kaleme alınmış bu öyküler okurda başta fark etmediği derin izler bırakıyor.

Kel Şarkıcı / Eugene Ionesco
Modern tiyatronun en büyük yenilikçilerinden Ionesco “karşıoyun” olarak nitelediği ilk oyunu Kel Şarkıcı’yla dilin trajedisini ortaya koyuyor ve absürd tiyatronun perdesini aralıyor. Kel Şarkıcı 1950’deki ilk temsillerinde neredeyse bütün eleştirmenler tarafından alaya alınsa da Breton ya da Queneau gibi isimlerin gönlünü kazanır; çok geçmeden modern klasikler arasında yerini almış ve 1952’den itibaren aynı salonda –Le Théâtre de la Huchette– aralıksız oynanma rekorunu kırarak –yaklaşık 20.000 temsil, iki milyonun üzerinde seyirci– Fransa’da en çok sahnelenen oyunlardan biri olmuştur.

Gergedan / Eugene Ionesco
Küçük bir taşra kentinde sakin bir pazar günü iki arkadaş, Bérenger ile Jean bir kafenin bahçesinde oturup laflamaya başlarlar. Birden, gittikçe artan bir gürültü duyulur: Hızla gelip gözden kaybolan bir gergedanın çıkardığı sestir bu. Sonra bir başka gergedan aynı hızla geçip gider. Mahallenin sakinlerinden bir ev hanımı, yaşlı bir beyefendi, bir mantıkçı, kafenin sahibi ve garson kız büyük bir şaşkınlık içinde olup biteni anlamaya çabalar, birtakım sorulara cevap bulmaya çalışırlar. Kısa süre içinde kentte gergedanların sayısının arttığı görülür, ancak bunlar kente dışarıdan gelmiş gergedanlar değildir, halk  gergedanlaşmaktadır…

Dünyanın Sonundaki Mantar / Anna Lowenhaupt Tsing
‘Dünyanın Sonundaki Mantar’da çağımızın en tuhaf meta zincirlerinden biri olan matsutake mantarı üzerinden kapitalizmin bıraktığı enkaza karşı doğanın direnme biçimlerini, ormanın ve ağaçların hikâyelerini anlatıyor Anna Lowenhaupt Tsing. Biyoloji, ekoloji ve genetik biliminden de beslenen Tsing, “kapitalist yıkım” ile “işbirliğine dayalı hayatta kalma” ilişkisi üzerine özgün bir incelemeye imza atıyor.

Ev, Kadınlar, Seks / Margit Schreiner
Yirmi yıllık evlilikten sonra Resi –Marie Thérèse olan daha şık çift adını kullanmakta ısrarcıdır artık– oğlunu da yanına alarak kocası Franz’ı terk eder. Öncesinde işten çıkarılan koca, aile için kendi elleriyle bir ev inşa etmiştir. Boş odalarının tekinsiz sessizliğine gömüldüğü büyük evde Franz şimdi sızlanarak içer. Mutfaktaki önlüğünü bir kenara fırlatan kadın adımını evden dışarı atmıştır, kocaysa kırgınlığını, küskünlüğünü, öfkesini büyüterek Marie Thérèse’e kinlenir: mizojiniyle sanatsal sanrılar arasında gidip gelen, kaba sözlere evrilen eril bir monolog, çelişkilerle ve intikam planıyla dolu, sonun başlangıcı olacak paramparça bir veda mektubu dökülür ağzından.

Yalnızlığın On Bir Hali / Richard Yates
Richard Yates en ünlü romanı Bağımsızlık Yolu’ndan bir yıl sonra yayımladığı Yalnızlığın On Bir Hali’nde, geçmişin hüsranları ve geleceğin belirsizlikleri arasında hayallerine tutunmaya çalışan kadınlarla erkeklere dair on bir öykü anlatıyor. İster tüberküloz hastalarının tedavi gördüğü bir klinikte isterse küçük bir gazetenin bürosunda geçsin, ister şöhrete kavuşmayı düşleyen bir taksi şoförünü isterse de mutsuz bir evliliğin eşiğindeki genç bir kadını anlatsın, Yates’in anlattığı insanlara yönelik keskin bir gerçekçilikle derin bir anlayışı harmanlayan üslubunu öykülerin her birinde hissetmemek imkânsız.

ÇOCUK

Harry Potter Sihirli Almanak/ J. K. Rowling
J.K. Rowling’in Harry Potter kitaplarının resmi elkitabı. Harry Potter serisinden sevilen karakterler, unutulmaz anlar ve mekânlar bu göz kamaştıran kitapta bir araya geliyor.  Her sayfada dikkatinizi çekecek muhteşem ayrıntılarla bezeli Harry Potter Sihirli Almanak büyücüler dünyasına dair gerçek ve eğlendirici bilgiler içeriyor. Harry Potter kitaplarını yeni keşfedecek okurlar için muhteşem bir elkitabı, üstelik sadık hayranları şaşırtacak kadar da ayrıntılı. Büyücüler dünyasına dair listeler, çizelgeler, haritalar ve sihre dair her şeyi keşfedeceğiniz temel bir kitap!

Kaçak Goril Sally Jones / Jakob Wegelius
Sally Jones sadık, zeki ve becerikli bir arkadaş.Bir geminin makine dairesinde de bir tamir dükkânında da harikalar yaratabilir.Üstelik sıra dışı biri. Kimi zaman bir çatı katında kimi zaman bir sarayın bahçesinde tek kelime etmeden ama konuşulanları gayet iyi anlayarak dolaşan bir goril. O ve Şef bir kargo gemisinde birlikte çalışırlar.Çok iyi bir iş alır ve denize açılırlar.Ama anlaşmanın sonu bekledikleri gibi olmaz,her şey bir anda kontrolden çıkar ve Şef cinayetle suçlanır. Şef’in en yakını olduğu için Sally Jones da suçlamalardan nasibini alır.

 İşte şimdi Sally Jones için yoluna çıkan engellere,ortaya dökülmemeye kararlı sırlara rağmen hem hayatta kalmaya çalışma hem de Şef’in adını temize çıkarmanın tam zamanı!

Neden, Nasıl? 3 Yaş – 4 Yaş – 5 Yaş Kitapları / Aurélie Desfour
3 yaşındaki çocukların sorduğu pek çok “neden” ve “nasıl” sorusunun yanıtını içeren bu resimli kitap her anne babanın yardımcısı olacak.  “Neden Nasıl?” serisinin 4 ve 5 yaşındaki çocuklar için iki kitabı daha bulunuyor. Bu kitap ÇOK ÖNEMLİ 5 KONU üzerine 130 tane resimli soru ve yanıt içeriyor: Evde, Çevremde, Şehirde, Doğada, Hayvanlar

Çalışkan Taşıtlar / S&S Alliance
İnşaat Makinaları - Kurtarma Araçları Kitapları

İnşaat alanında hangi taşıtlar var? Kurtarma araçları nelerdir?
Meraklı okurların taşıtların temel özelliklerini ve seslerini keşfedebilecekleri bu iki kitap, 0-3 yaş grubuna özel olarak tasarlandı. Bu sesli kitabın bir özelliği de her sayfanın tanıtılan taşıtın biçiminde tasarlanmış olması. Anne babalar çocuklarıyla birlikte taşıtları incelerken sayfada yer alan düğmeye basarak taşıtların seslerini de keşfedebilirler.

Uzay Yolculuğu Ve Ayı Saldırısından Kurtulma Taktiği / Hazel Bilgen
Hazel Bilgen’in yazdığı, Eren Caner Polat’ın resimleriyle eşlik ettiği ‘Uzay Yolculuğu ve Ayı Saldırısından Kurtulma Taktiği’ni okurken kitap hiç bitmesin, Ada’dan hiç ayrılmayayım isteyeceksiniz. Sonraki birkaç ay boyunca bütün boş vaktimi uzay mekiğim üzerinde çalışarak geçirdim. Kahvaltımı tam on dakikada tamamlıyor, duşumu dört dakikada alıyor (normalde on iki dakika), akşam yemeğimi yedi dakikada bitiriyor (normalde on yedi dakika) ve Astro’yu altı dakikalık hızlı yürüyüşlere (normalde yirmi otuz dakika) çıkarıyordum. Annemle babam sürekli, “Yavaş, acele etme, çabuk çabuk yeme, nereye böyle?” deyip duruyorlardı.

Evden Kaçan On Çorap Tekinin Şaşırtıcı Maceraları / Justyna Bednarek
Çoraplarımız nereye kayboluyor? Çamaşır makinesinden neden çorap tekleri çıkmıyor?
Peki kirli sepetinde uzun süre kalan çoraplar nereye gidiyor? Bu soruların yanıtını merak ediyorsanız, on çorap tekinin aceralarını çok seveceksiniz. Justyna Bednarek’in sınır tanımayan hayal gücünden kayıp çorap teklerinin merak uyandıran dünyasına dair harika bir hikâye…

PAYLAŞ