Haberler & Duyurular

J.K Rowling’in kaleminden yeni bir hikâye: Ickabog

01.09.2020

J.K Rowling’in kendi çocukları için yazdığı bir masal olan Ickabog, 1 Eylül 2020’den itibaren Yapı Kredi Yayınları’nın internet adresinden dizi şeklinde ve ücretsiz olarak yayımlanacak.

“Ickabog”, J.K. Rowling’in on yılı aşkın bir süre önce kendi çocukları küçükken onlara uyku zamanı anlatmak için kaleme aldığı özgün bir masal. Yazdığı hikâye hoşuna gitmesine karşın J.K. Rowling yıllar içinde bunun sadece kendi çocuklarına özel bir metin olarak kalması gerektiğini düşünmüştür. Şimdiyse ailesinin çok sevdiği bu hikâyeyi Covid-19 pandemisi sırasında evlerinde kalan çocukları, anne babaları ve çocuklarla ilgilenen herkesi eğlendirmesi için paylaşmaya karar verdi.

“Ickabog” 1 Eylül 2020 ile 16 Ekim 2020 tarihleri arasında önümüzdeki yedi hafta boyunca hafta içi her gün ücretsiz olarak birkaç bölüm (iki ya da üç bölüm) halinde  yayımlanacaktır. Bu sürecin en eğlenceli yanı da çocukların Yapı Kredi Yayınları için “Ickabog”u resimleyebilecek olmaları.

Her gün yayımlanan yeni bölümlerle birlikte çocukların çizebilecekleri üzerine önerilerde de bulunacağız. Anne babalar ve velilerin çocuklarının çizdiği resimleri resmî yarışmaya göndermelerini destekliyoruz. Seçilen resimler bu yıl yayımlanması öngörülen basılı kitapta yer alacaktır.

Kitap Aralık ayında yayımlandığında, J.K. Rowling kitabın satışından elde edeceği teliflerin tamamını İngiltere ve dünyada pandemiden zarar gören kişilere yardım eden projelere bağışlayacaktır.


Hikâyeyi Oku          

Hikâyeyi Oku

 
PAYLAŞ