Rakısını Bekleyen İtalyan Yemekleri - Söyleşi

PAYLAŞ / İZLE
ÜCRETSİZ

“İtalyan mutfağını sevip rakısından vazgeçemeyenler, artık çekinmeden İtalyan restoranlarında rakı isteyebilirler. Rakı İtalyan mutfağına yakışıyor. Hem de nasıl!”

Elvan Uysal Bottoni yeni kitabı “Rakı Şişesinde İtalyan Olsam”da İtalya’nın farklı yerlerinde kurduğu masalarda, “lorlu enginar dolması”ndan “çeşnili marul kavurma”ya, “kelleli barbunya piyazı”ndan “zeytinli fenerbalığı”na etkileyici lezzetlerle donatıyor sofrayı. Elbette rakı adabına gölge düşürmeden ve muhabbeti de eksik etmeden.

26 Ocak Perşembe 19:00’da Yapı Kredi Yayınları instagram hesabında çilingir sofrası kültürünün samimiyetine, güzelliğine ve felsefesine karşı bir saygı duruşu niteliğindeki bu eşsiz kitabı ele alıyoruz. Yazar Elvan Uysal Bottoni’nin gazeteci Tan Morgül'le bir araya geleceği canlı yayında İtalyan yemekleriyle donatılan çilingir sofralarını, “Rakısını Bekleyen İtalyan Yemekleri”ni, fotoğraflarla bir sanat eserine dönüşen kitabın yolculuğunu konuşuyoruz.

Instagram üzerinden yapacağımız canlı yayınımıza buradaki linke tıklayarak katılabilirsiniz.