Bir Dünya Börek - Söyleşi

PAYLAŞ / İZLE
ÜCRETSİZ

Edirne’den Erzurum’a, Mısır’dan Peru’ya uzanan bir yolculuk... Tekirdağ’ın kara kabak böreğinden Diyarbakır’ın havresine, Sinop’un kulak hamurundan Urfa’nın “ağzı yumuk”una, Çerkezlerin halivasından Kapadokya Rumlarının kavurmalı böreğine, İsrail’in patatesli borekasından Peru’nun tatlı empanadasına 337 tarif... Mutfak kültürü üzerine yaptığı araştırmalarla tanıdığımız Ayfer Yavi, dedesinin köyünde yağmur duasının kabul olunması için dağıtılan yağmur böreğinin damağında kalan tadı, burnunda tüten kokusuyla yola çıktı ve beş yılı aşan çalışmanın sonunda “Bir Dünya Börek - Böreğin Tarihsel Yolculuğu” kitabını çıkardı ortaya. Yavi, kısa bir süre önce YKY tarafından yayımlanan kitabının ve böreğin hikâyesini anlatmak üzere bu akşam Loca’ya konuk olacak. Yazar, gurme, önolog Artun Ünsal, gezgin gurme Mehmet Yaşin ve kitabın editörü, halk kültürü araştırmacısı Sabri Koz da kendi uzmanlık alanlarından katkılarla söyleşiyi zenginleştirecek.