Haberler & Duyurular

Geleceğin dünyasında eğitim

05.09.2016

Dünyanın en büyük internet öğrenim platformu Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan’ın 2012 yılında yazdığı “Dünya Okulu” kitabı, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı.

Ekim 2014’ten beri tüm dünyada Türkçe konuşan herkese ücretsiz hizmet veren Khan Academy’nin kurucusunun hazırladığı bu önemli çalışması, Khan’ın eğitim reformu ve eğitim sisteminin geleceği ile ilgili görüşlerini derlediği vizyon açıcı bir çalışma.

Gelecekte eğitimde yaşanacak dönüşümler neler? Sınıflarda kullanılacak yeni teknolojiler şimdikinden ne kadar farklı? Öğretmen – öğrenci ilişkilerinin alacağı yeni boyut nasıl olacak? Tüm bu soruların cevapları “Dünya Okulu”nda.

STFA’nın 1992 yılında kurduğu Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı, 2012 yılında Khan Academy kurucusu Salman Khan ile Khan Academy’nin ilk uluslararası iş ortaklığı anlaşmasını imzaladı. Anlaşma çerçevesinde dünyanın en büyük internet öğrenim platformu olan Khan Academy Türkçeleştirilerek tüm dünyada Türkçe konuşan herkese ücretsiz hizmet vermeye başladı. Ekim 2014’ten beri 2 milyon Türkçe ders veren akademi, interaktif alıştırmalar, yönlendirme ve puanlama sistemleri ile öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik raporlama gibi gelişmiş özellikleri de binlerce eğitim videosu ile birlikte Türkçe olarak kullanıcılarıyla ücretsiz buluşturuyor. Khan Academy Türkçe projesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği protokolü imzalayan STFA, Fatih Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kapsamında ortak çalışmalara devam ediyor.

Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan’ın Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitabı “Dünya Okulu”nda geleceğin eğitim sistemi ve okulları anlatılıyor. Kitapta ayrıca eğitimde yaşanacak dönüşümler, öğretmen – öğrenci ilişkisinin alacağı yeni boyut ve sınıflarda kullanılacak yeni teknolojik yöntemler de var. Khan Academy’nin teknoloji ve eğitimi bir araya getirerek insan faktörünü nasıl ön plana çıkarttığını anlatan kitapta eğitim reformunun geleceğine de ışık tutuluyor.

Görseller