Haberler & Duyurular

4000. kitabımızı bir etkinlikle kutladık

19.12.2013

Sadece 2013 yılında 2  milyonun üzerinde kitap basan Yapı  Kredi Yayınları, bugün başlık sayısında 4000. kitabını yayımlayarak yine  bir rekora imza attı. 4000. kitap olarak büyük usta Yaşar Kemal’in Çocuklar  İnsandır’ını seçen yayınevi, bu başar...

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un davetinde gerçekleştirilen gecede başta Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Ara Güler olmak üzere, yayınevinin yazarları, çevirmenleri,  çizerleri, çalışanları, iş ortakları, gazeteciler ve Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü ve Murahhas Üye Faik Açıkalın ile Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Vekili Carlo Vivaldi bir araya geldi.

Yaklaşık 200 davetlinin katıldığı gecede bir konuşma yapan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen “4000. kitaba gelene dek Yapı Kredi Yayınları uzunca bir yol kat etti. Ülkemizin içinden geçtiği siyasal, ekonomik, kültürel pek çok badireye rağmen programlarını aksatmadı, hedeflerinden şaşmadı, sanat ve kültürün kalıcı değerlerini gün ışığına çıkarma ve Türkçemize kazandırma gayretlerini inançla ve heyecanla sürdürdü. Bundan sonra da aynı heyecan ve aynı güçle, istikrarlı çizgimizi bozmadan, hâkim olduğumuz alanlarda derinleşip zenginleşerek ülkemizin sanat, kültür ve düşünce üretimine katkı vermeyi sürdüreceğiz. Sözgelimi, 2014 yılında da 250’si yeni başlık olmak üzere toplam yaklaşık 800’den fazla başlıkta iki milyonu aşkın kitabı okurlarımızla buluşturmak için çalışacağız. Bundan sonra da birlikte kültürel zenginliklerimizi artırarak, yeni hayallerimizin peşinden koşarak aslında daha insanî, daha yaşanılır bir dünyanın kapılarını aralamayı sürdüreceğiz” dedi.

Edebiyat, şiir, felsefe, sanat, tarih, şehir monografileri ve çocuk edebiyatı gibi alanlarda yoğunlaşan yayın etkinliğiyle Yapı Kredi Yayınları; Sanat Dünyamız, Cogito ve Kitap-lık dergileriyle de sanat, felsefe, edebiyat ve çizgi roman alanlarında önemli bir boşluğu dolduruyor. 2000. kitabı İbn Battûta Seyahatnâmesi, 3000. Kitabı Kazım Karabekir’in Günlükleri olan Yapı Kredi Yayınları, 4000. kitap olarak büyük usta Yaşar Kemal’in Çocuklar İnsandır’ını seçti. 1975'te, Cumhuriyet gazetesinde Ara Güler'in fotoğrafları ve Turhan Selçuk'un çizimleriyle yayımlanan ve 1978’de Allahın Askerleri adıyla kitaplaşan röportaj dizisi,Yapı Kredi Yayınları tarafından gazetedeki özgün sunumuyla basıldı. Yapı Kredi Yayınları’nın 4000. kitabı olma özelliğini de taşıyan Çocuklar İnsandır, savaş, açlık ve yoksullukla yoğrulmuş dünyamızda acılarla büyüyen küçük insanları ve onların küçük omuzlarındaki büyük yükleri anlatıyor.

PAYLAŞ

Görseller