İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü

27 Nisan 2020

Sula Bozis, Rumların (özel dini günler ya da gündelik hayat içindeki) yemek kültüründen, sofra geleneklerinden ve mutfak alışkanlıklarından bahsediyor. Ayrıca Trakya, Karadeniz, Kapadokya gibi bölgelerde, İstanbul ve İzmir gibi kentlerde yeme-içme kültürüne yaptıkları katkıların, işlettikleri lokantaların, toplumsal hayata kazandırdıkları zenginliklerin ayrıntılı bir dökümünü yapıyor.

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü”, her kültürün başka kültürleri beslediğini de unutmayarak kentler, mesire yerleri, sokaklar, meyhaneler, sokak satıcıları arasında gezinip renkler, kokular ve tatlar arasında kaybolmak isteyenler için birebir.

İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü
Yazar: Sula Bozis
Editör: Korkut Erdur
Sayfa: 440
YKY Lezzet Kitapları / Yemek Kitabı

PAYLAŞ
BÜLTENİ İNDİR

Görseller