Adım Adım 62 Salata

09 Ağustos 2016

Mutfak, sağlıklı arayış ve denemeler için önü açık bir alan. Geleneksel, çağdaş, uzak, yakın her türden malzemenin ve kişisel deneyimin sağlıklı yemekler hazırlamak için sunduğu imkânlar,  sonsuz gibidir. Daha önce “Adım Adım 62 Çorba” (Türkçe ve İngilizce, 2011) adlı kitapta başarılı öneri ve uygulamalarıyla ilgi gören Burak Aziz Sürük ve Cengiz Çakıt, bu kez salatalarıyla okurun ve damak erbabının huzurundalar.

Salata, 19. yüzyıl ortalarından beri eskiye oranla daha çok yer işgal ediyor sofralarımızda ve yemek kitaplarımızda. Yeşilliklerle bezenmiş eski ve geleneksel sofralarda da yenilikçi sofralarda da ustaca harmanlanmış ana malzemeleri ve sosuyla salatalar da vazgeçilmez oldu. Aslında yemek yanında tüketilir bir yiyecek olarak algılansa da öğünlerinde sofrasına yalnız salata ile oturan ve onu ana yemek olarak kabul eden çok insan var.

Genç ve başarılı aşçılar Sürük ve Çakıt’ın, yerli ve Uzakdoğu kökenli malzemelerle yarattığı çok güzel salatalar, birçok kez denendikten sonra “Adım Adım 62 Salata” (Türkçe ve İngilizce, 2016) adıyla Yapı Kredi Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. Bunların hemen herkesçe uygulanabilir tariflerine, Hadiye Cangökçe ve Yasemin Dinçer-Serenk’in damaklarımızı şenlendiren fotoğraf ve sofra tasarımları eşlik ediyor.

Adım Adım 62 Salata
Yazar: Burak Aziz Sürük – Cengiz Çakıt
Sayfa: 136
YKY Özel Dizi / Lezzet Kitapları

PAYLAŞ
BÜLTENİ İNDİR

Görseller